Mörkö ja Bratislavan ihme — Jääkiekon maailmanmestarit 2019

Arkimies, Tuomas; Kunnas, Kasperi
Nimeke: Mörkö ja Bratislavan ihme — Jääkiekon maailmanmestarit 2019
Tekijät: Arkimies, Tuomas (Kirjoittaja)
Kunnas, Kasperi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523129511
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 30,00 € (27,27 € alv 0 %)


Kustantaja: Minerva
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 144
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Muut tietokirjat
Urheilu
Kirjastoluokka: 79.37 Jääkiekko. Jääpallo
Kirja kertoo Leijonien uskomattoman tarinan, joka huipentui epätodelliselta tuntuneeseen MM-kultaan.

Nimettömälle ja useista MM-kisojen ensikertalaisista koostuneelle joukkueelle ei ennen kisoja annettu menestymismahdollisuuksia. Ennakkoon lytätty ryhmä kasvoi kuitenkin päävalmentajansa Jukka Jalosen johdolla kultaiseksi joukkueeksi. Sensaatiomainen maailmanmestaruus oli ylivertainen esitys yhteistyön voimasta.

Suomi löi turnauksen ratkaisuvaiheessa kolme voittamattomana pidettyä joukkuetta, jotka olivat täynnä eturivin NHL-pelaajia. Ensin nöyrtyi Ruotsi, sitten Venäjä ja lopulta finaalissa Kanada. Teko on ilmiömäinen koko lajin historiassa.

Ennakkoluulottomalle ja raikkaalle joukkueelle kasvot antoi sen mainio ja maanläheinen kapteeni Marko Anttila, joka nousi takarivistä kansallissankariksi, koko Suomen Mörkö-Markoksi.

Nuori supertähti Kaapo Kakko jäi mykistävillä suorituksillaan 18-vuotiaana MM-historiaan. Maalivahti Kevin Lankisesta tuli kaikkien yllätykseksi vastustajien pahin painajainen.

Tämä kirja kertoo, miten mahdottomasta tuli mahdollista. Se on tarina veljeydestä, yhteistyöstä ja unelmasta - sellaisena kuin joukkueen jäsenet sen itse kokivat.

Tuomas Arkimies (s. 1978) on urheilutoimittaja, joka on seurannut jääkiekkoa koko elämänsä. Arkimies on työskennellyt vuosina 2004-2018 Suomen Tietotoimistossa ja vuodesta 2018 lähtien Ilta-Sanomissa ja Urheilulehdessä.

Kasperi Kunnas (s. 1986) on urheilutoimittaja, joka on työskennellyt vuodesta 2011 lähtien MTV:n tv-tuotannoissa ja verkkotoimituksessa.


Suosittelemme myös: