Marlene Dietrich ja salattu sisar — Fasismin varjo tähtikultin yllä

Thies, Heinrich; Soro, Maikki
Nimeke: Marlene Dietrich ja salattu sisar — Fasismin varjo tähtikultin yllä
Tekijät: Thies, Heinrich (Kirjoittaja)
Soro, Maikki (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523126046
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 25,00 € (22,73 € alv 0 %)


Kustantaja: Minerva
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 347
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Elämäkerrat ja muistelmat
ALE kirjat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
Kansalliskirjaston asiasanat: elokuvanäyttelijät, siskot, ihmissuhteet, sisarukset, kannatus, vastarinta, kansallissosialismi, sotahistoria, Saksa, Yhdysvallat, Dietrich, Marlene, Will, Elisabeth
E-kirja, 2018
EPUB
14,90 €

Tosielämän perhedraama, jonka näyttämöinä toimivat Hollywoodin unelmatehdas ja Bergen-Belsenin keskitysleiri.

Samaan aikaan, kun Marlene Dietrich toisen maailmansodan vuosina viihdytti amerikkalaissotilaita, hänen sisarensa Elisabeth pyöritti keskitysleirillä elokuvateatteria Wehrmachtin sotilaille ja SS-miehille.
Marlene ja Elisabeth Dietrich – glamour-kuningatar ja harmaa hiirulainen. Toinen sisarista oli sodassa natseja vastaan, toinen seurasi tottelevaisesti kansallissosialistisen puolueen ohjelmaa.

Kun Marlenelle selvisi, että hänen sisarensa ja tämän mies pitivät elokuvateatteria Bergen-Belsenissä vuonna 1945, hän ei enää koskaan maininnut julkisuudessa sisarensa nimeä. Marlene pyyhki Elisabethin elämäkerrastaan ja vaikeni tämän olemassaolosta elämänsä loppuun saakka. Haastatteluissa hän saattoi kertoa, ettei hänellä ole sisaruksia.

Salaa Marlene kuitenkin piti yhteyttä sisareensa ja tuki tätä. Kaikkina niinä vuosina, joina Marlene kielsi sisarensa olemassaolon, sisarukset kävivät tiivistä kirjeenvaihtoa.

Näiden aiemmin julkaisemattomien kirjeiden sekä muiden alkuperäisdokumenttien pohjalta Heinrich Thies kertoo häkellyttävän tarinan sisaruksista, jotka elivät täysin vastakkaisissa maailmoissa.


Suosittelemme myös: