Marigoldin lumottu maailma

Montgomery, L. M. ; Ylimartimo, Sisko
Nimeke: Marigoldin lumottu maailma
Tekijät: Montgomery, L. M. (Kirjoittaja)
Ylimartimo, Sisko (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789524926362
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 9,00 € (8,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Minerva
Sarja: Minerva-pokkarit
Painos: 1. painos, 2012
Kieli: suomi
Sivumäärä: 349
Tuoteryhmät: Pokkarit
Kirjastoluokka: T84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: suomenkielinen kirjallisuus
Montgomerya parhaimmillaan - Anna-kirjojen tekijän lumoava, ennen suomentamaton teos.

Montgomery vie lukijansa pieneen ja idylliseen kyläyhteisöön Prince Edwardin saarelle 1900-luvun alun Kanadassa. Teos on herkkä kuvaus Marigold Lesleyn kasvusta, sielunmaisemasta ja lapsuuden kokemuksista kehdosta murrosikäiseksi nuoreksi neidoksi. Hänen lähipiiriinsä sukukartanossa kuuluvat rakastava äiti, ankara isoäiti sekä tiivis suku- ja kyläyhteisö mutta myös salaperäinen mielikuvitusystävä. Koko lähipiiri saa seurata eloisan ja hyväntahtoisen Marigoldin edesottamuksia ja seikkailuja.

Kirja vie nostalgiamatkalle menneeseen maailmaan. Se on viihderomaani, joka tarjoaa annoksen kartanoromantiikkaa. Ennen kaikkea se on kehityskertomus, joka saa lukijan miettimään suhdetta eri sukupolvien välillä.

Kanadalainen Lucy Maud Montogomery (1874-1942) on yksi rakastetuimmista tyttökirjojen luojista. Montogomery on tarinankertoja, jonka elämään kirjoittaminen kuului nuoruudesta lähtien. Hän julkaisi kirjoja, runoja ja novelleja, joista tunnetuimpia ovat Anna- ja Runotyttö-kirjat. Magic for Marigold ilmestyi 1929.


Suosittelemme myös: