Mannerheim-ristin jääkäriritarit

Lehtonen, Heikki
Nimeke: Mannerheim-ristin jääkäriritarit
Tekijät: Lehtonen, Heikki (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523753242
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 26,00 € (23,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Minerva
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 265
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Historia
Sota
Kirjastoluokka: 99.23 Yhteiskuntaelämän, kasvatuksen ja maanpuolustuksen edustajat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: Mannerheim-ristin ritarit, jääkärit, sotaveteraanit, sotatoimet, taistelut, toinen maailmansota, Suomen sisällissota, jääkäriliike, historia, henkilöhistoria
Jääkäriritareiden ura ja saavutukset ensi kertaa yksissä kansissa

Vuosina 1915-1918 Suomesta lähti Saksaan jääkärikoulutukseen vajaa kaksituhatta nuorta miestä.

Sisällissodan jatkovaiheissa jääkärit saivat johtamis- ja taistelukokemusta, jonka arvo osoittautui mittaamattomaksi yli kaksi vuosikymmentä myöhemmin käydyissä talvi- ja jatkosodassa.

Kaksikymmentä jääkäriupseeria palkittiin jatkosodan ja Lapin sodan suorituksistaan arvokkaimmalla suomalaissotilaiden kunnianosoituksella, nimityksellä Mannerheim-ristin ritariksi.

Teos käy läpi jokaisen jääkäriritarin elämänvaiheet, sotilasuran saavutuksineen, menestyksineen ja menetyksineen, heidän vahvuutensa ja heikkoutensa sekä sodan jälkeisen elämänsä.

Mukana teoksessa ovat mm. Ruben Lagus, Paavo Talvela, Antero Svensson, Taavetti Laatikainen, Kaarlo Heiskanen, Einar Vihma, Erik Heinrichs ja Lennart Oesch.

Heikki Lehtonen on Mannerheim-ristin ritarien säätiön hallintoneuvoston jäsen. Hän on pitkään tutkinut ritareiden saavutuksia ja kohtaloita niin sodassa kuin rauhankin aikana. Lehtonen on aiemmin julkaissut teokset Mannerheim-ristin ritareiden hautamuistomerkit - Kunnianosoitus veteraanisukupolville sekä Sodassa kuolleet Mannerheim-ristin ritarit 1941-1945.


Suosittelemme myös: