YLI 30 € TILAUKSILLE ILMAINEN TOIMITUS

Kolmen rintaman mies — Seppo Tiilikainen talvisodassa, SS-Wiking-divisioonassa ja Tali-Ihantalassa

Tiilikainen, Heikki
Nimeke: Kolmen rintaman mies — Seppo Tiilikainen talvisodassa, SS-Wiking-divisioonassa ja Tali-Ihantalassa
Tekijät: Tiilikainen, Heikki (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523125261
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Ei saatavilla
Ilmestymispäivä: 11.10.2022
Hinta: 25,00 € (22,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Minerva
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 283
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Elämäkerrat ja muistelmat
Historia
Sota
ALE kirjat
Kirjastoluokka: 99.139 Elämäkerrat. Muistelmat, sotamuistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sotilaat, toinen maailmansota, talvisota, jatkosota, suomalaiset, vapaaehtoiset, SS-joukot, itärintama (toinen maailmansota), sotatoimet, taistelut, Talin-Ihantalan taistelut, sotahistoria, historia
E-kirja, 2022
EPUB
14,90 €

Äänikirja, 2022
MP3
16,90 €

Suomalaisen SS-miehen päiväkirjat ja kirjeet kertovat elämästä vaihtuvilla sotanäyttämöillä.
Seppo Tiilikainen oli yksi noin 1 400 suomalaisesta Saksan Waffen-SS-joukoissa taistelleista sotilaista. Hän oli Saksaan lähtiessään vasta 19-vuotias mutta jo talvisodan käynyt veteraani.
Seppo Tiilikainen oli yksi yli 1 400 suomalaisesta Saksan Waffen-SS-joukoissa taistelleista sotilaista. Hän oli Saksaan lähtiessään 19-vuotias korpraali.

Nuoresta iästään huolimatta Tiilikainen oli jo kokenut maailmanmatkaaja. Nuorukainen lähti merille vain 15-vuotiaana, ja parivuotisen pestin aikana tutuiksi kävivät satamat Etelä-Amerikkaa myöten. Maailman poliittinen kuohunta kuitenkin muutti Tiilikaisen suunnitelmat. Nuori mies palasi Suomeen ja taisteli talvisodassa Laatokan pohjoispuolella.

Vuonna 1941 Tiilikainen värväytyi Waffen-SS:ään. Hänestä tuli Viking-divisioonan taistelija Ukrainan sotatantereille. Päiväkirjoissaan ja kirjeissään hän kuvailee paitsi taisteluja myös suomalaisten SS-sotilaiden arkea.

SS-komennuksen päätyttyä Tiilikainen palasi Suomeen osallistuakseen jatkosodan lopputaisteluihin. Tali-Ihantalan tulimyrsky koitui hänen kohtalokseen heinäkuun alussa 1944.

Kirja perustuu Tiilikaisen päiväkirjamerkintöihin ja kirjeisiin, joita täydentää sota-arkiston materiaali.

Petri Nevalainen on helsinkiläinen kirjailija, jonka tuotannossa ovat viime vuosina korostuneet elämä-kerrat. Hän on aiemmin asunut ja työskennellyt noin kymmenen vuoden ajan Lontoossa ja BBC:ssä. Nevalaisen uusimpia teoksia ovat sotahistoriaan pureutuvat Marskin tiedustelija - Eversti Aladar Paasosen tarina ja Kollaanjoen taistelut.
Heikki Tiilikainen on suomalainen everstiluutnantti ja tietokirjailija. Hän on toiminut päätoimittajana Ruotuväki-ja Suomen Sotilas -lehdissä. Heikki Tiilikainen on kirjoittanut, kääntänyt, toimittanut ja kuvittanut yli 30 teosta.


Suosittelemme myös: