Kasvikset kemistin keittiössä

Hopia, Anu; Lehtovaara, Tatu
Nimeke: Kasvikset kemistin keittiössä
Tekijät: Hopia, Anu (Kirjoittaja)
Lehtovaara, Tatu (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523120952
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 3-7 arkipäivää
Hinta: 29,00 € (26,36 € alv 0 %)


Muut tekijät: Heiskanen, Jukka (Valokuvaaja)
Lehtovaara, Tatu (Valokuvaaja)
Matikainen, Laila (Valokuvaaja)
Kustantaja: Minerva
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 174
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Harrastekirjat
Ruoka ja juoma
Kirjastoluokka: 68.2 Ruoanvalmistus. Ruokakulttuuri
Kansalliskirjaston asiasanat: molekyyligastronomia, ruokaohjeet, ruoka-aineet, vihannekset, ruoanvalmistus, kemialliset ilmiöt, fysikaaliset ilmiöt, maku (aineen ominaisuudet), aromi, elintarvikekemia
Miten tehdään kasvisruokaa, jossa maku, rakenne ja aromi ovat juuri kohdallaan? Anu Hopia ja Tatu Lehtovaara ovat tehneet käänteentekevän kasvisruokakirjan, jossa maukkauden syntyä lähestytään luonnontieteellisestä näkö-kulmasta.

Kirja käsittelee erilaisten kasvisten, kuten vihannesten, juuresten, salaattien ja kaalien sekä siementen käyttäytymistä ja ominaisuuksia raakana ja ruoanvalmistuksessa. Myös sienet ja kasvikunnasta eristetyt proteiinirikasteet saavat oman osansa kirjassa.

Parhaita valmistusmenetelmiä etsiessään Hopia ja Lehtovaara ovat tarttuneet toimeen kemistin ottein. Miten kasvisruokien maukkaus syntyy? Mitkä ovat niiden suurimmat haasteet? Luonnontieteellisten pohdintojen lisäksi kirjassa on runsaasti herkullisia kasvisruokareseptejä, joiden avulla kasviksiin liittyviä kemiallisia ilmiöitä havainnollistetaan konkreettisesti.


Suosittelemme myös: