YLI 30 € TILAUKSILLE ILMAINEN TOIMITUS

Kasvien salainen elämä

Angervuo, Riitta; Leskinen, Aarre
Nimeke: Kasvien salainen elämä
Tekijät: Angervuo, Riitta (Kirjoittaja)
Leskinen, Aarre (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523128286
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 26,00 € (23,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Minerva
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 226
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Luonto ja eläimet
Kirjastoluokka: 57 KASVITIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kasvit, älykkyys, aistit, viestintä, kasvitiede
Älykkäiden kasvien maailma on monimutkaisempi kuin moni tietääkään - ne jopa ääntelevät.

Kasvien älykkyys on yksi viime vuosien kiinnostavimmista tutkimusaiheista. Monien tutkijoiden mielestä kasvien neurobiologisista ominaisuuksista on selviä tieteellisiä todisteita, jotka muuttavat käsityksemme kasvien elämästä. Riitta Angervuo ja Aarre Leskinen selvittävät kirjassaan, mitä tutkimuksissa kasvien toiminnasta ja älykkyydestä on tähän mennessä saatu selville. Italialaisen neurobiologin Stefano Mancuson mukaan kasvit ovat suorastaan neroja, jos älykkyys määritetään kyvyksi ratkaista ongelmia. Tel Avivin yliopiston professori Daniel Chamovitz on puolestaan selvittänyt, kuinka kasvit omalla tavallaan näkevät, haistavat, tuntevat, kuulevat ja ovat tietoisia kasvuympäristöstään. Kasveilla on myös kyky oppia ja muistaa.
Kasvit osaavat sopeuttaa toimintaansa olosuhteiden vaihdellessa ja viestivät keskenään niin kemiallisin tuoksuin kuin sähköisinkin signaalein. Ne tekevät myös yhteistyötä keskenään.

Eläimet ja kasvit muistuttavat toisiaan sittenkin yllättävän paljon. Kasvien ja eläinten ja jopa ihmisen geeneissä on paljon yhteistä. Kuinka älykkäitä kasvit sitten ovat? Siinä mieltä kutkuttava kysymys, johon tämä kirja pyrkii vastaamaan.


Suosittelemme myös: