YLI 30 € TILAUKSILLE ILMAINEN TOIMITUS

Karanteeni — Hajamietteitä koronaviikoilta

Rajala, Panu
Nimeke: Karanteeni — Hajamietteitä koronaviikoilta
Tekijät: Rajala, Panu (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523751231
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 23,00 € (20,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Minerva
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 249
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Muut tietokirjat
Elämäkerrat ja muistelmat
ALE kirjat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: pandemiat, COVID-19, koronavirukset, tartuntataudit, kriisinhallinta, varautuminen, arki, karanteeni, kokemukset, kirjallisuudentutkijat, kirjailijat
• Päiväkirja historialliselta ajanjaksolta 2020. Karanteenin rauhassa maaseudun sydämessä viihtyvä kirjailija tutkailee itseään, ympäristöään, maataan ja lähimpiään.
• Onko poikkeustila meille annettu mahdollisuus, jotta näkisimme itsemme ja maailman uusina? Onko kova koettelemus juuri se, mitä itsekkääseen hyvinvointiinsa vajonnut eurooppalainen tarvitsee ravistautuakseen hereille ja solidaariseen yhteisvastuuseen?
• Kirjoittaja ei hätkähtele eikä suostu vakavoitumaan vaan suuntaa suoran katseen siihen hämminkiin, mikä ihmisyhteisöissä nyt vallitsee. Huomaammeko yhtään, että luonto kiittää. Planeettamme vapautuu ylimääräisestä rasituksesta ja puhdistautuu uusiin koetuksiin. Viruksen vaikutuksilla on valoisakin puolensa.
• Kirjoittaja risteilee uutisten tulituksesta kirjallisuuden, muistojen, laulujoutsenten ja kutuhaukien rauhoittavaan seuraan. Hän huomaa, että kotoista rakkaussuhdetta ulkoinen uhka vain tiivistää.

Panu Rajala on suomalainen kirjailija ja tutkija. Koulutukseltaan hän on filosofian tohtori. Rajala on toiminut mm. Tampereen yliopistossa teatterin ja draaman tutkimuksen professorina. Rajala on työskennellyt myös teatteriohjaajana sekä elokuvan parissa dramaturgina. Hänen laaja kirjallinen tuotantonsa käsittää mm. useita elämäkertoja tunnetuista suomalaisista kulttuuripersoonista, viimeisimpänä J. L. Runebergista keväällä 2020 ilmestynyt teos Kansallisrunoilija.


Suosittelemme myös: