Juuri näin! — Uusi suomalainen juureskeittokirja

Koskimies, Tiia
Nimeke: Juuri näin! — Uusi suomalainen juureskeittokirja
Tekijät: Koskimies, Tiia (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523124929
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 3-7 arkipäivää
Hinta: 27,00 € (24,55 € alv 0 %)


Kustantaja: Minerva
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 142
Tuoteryhmät: Harrastekirjat
Ruoka ja juoma
Kirjastoluokka: 68.2 Ruoanvalmistus. Ruokakulttuuri
Kansalliskirjaston asiasanat: ruokaohjeet, juurekset
Tiia Koskimies tarjoilee runsaasti uusia makuja ja valmistustapoja herkullisiin ja terveellisiin juuresruokiin.

Erilaiset leikkaus- ja kypsennystavat sekä rohkea maustaminen tuovat uutta ilmettä ja kiinnostavuutta tuttuihin perusmakuihin. Miltä kuulostaisi lantusta valmistettu Thai-keitto, bataattiransikset, porkkanadippi, punajuuririsotto, manteliset selleripihvit, naurishillo, tai vaikkapa raitajuurisipsit? Trendikkäät juurespyreet maistuvat niin liha- kuin kalaruokienkin kanssa.

Suomalaisen keittiön perusta ovat aina olleet juurekset. Hyvin säilytettynä niitä riittää lähes uuteen satoon saakka. Paksun kuoren alla vitaaliaineet säilyvät myöhäiseen kevääseen. Juurekset ovat myös edullista ruokaa ja kesällä niiden naattejakin voi hyödyntää ruoanvalmistuksessa.

Myös uusia risteytettyjä lajikkeita ilmestyy kauppoihin jatkuvasti. Erivärisistä juureksista saa myös hienoja väripaletteja: oranssi porkkana, valkoinen palsternakka, punainen punajuuri, kaunis raita- ja keltajuuri ja oranssi bataatti, joka on valloittanut suomalaiset sydämet.

Tiia Koskimies on helsinkiläinen vapaa toimittaja, joka on toiminut mm. tv-käsikirjoittajana ja ohjaa-jana MTV3:n ruokaohjelmasarjassa Bon Appetit. Nykyään hän toimittaa, tuottaa, kuvaa ja kirjoittaa keittokirjoja sekä kirjoittaa Umami.fi-ruokablogia. Häneltä on aiemmin ilmestynyt useita suositun Bon appetit -sarjan kirjoja sekä mm. kirjat Suomalainen smoothiekirja, Suomalainen puurokirja, Parhaat piirakat sekä Syksystä jouluun - Joka kodin opas juhlakauden valmisteluihin.


Suosittelemme myös: