Hitlerin Kotkanpesä ja Berghof 1922-1944

Lentz, Thierry; Jokinen, Pertti
Nimeke: Hitlerin Kotkanpesä ja Berghof 1922-1944
Tekijät: Lentz, Thierry (Kirjoittaja)
Jokinen, Pertti (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523126978
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 27,00 € (24,55 € alv 0 %)


Kustantaja: Minerva
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 295
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Historia
Sota
Kirjastoluokka: 94.13 Nykyaika
Kansalliskirjaston asiasanat: huvilat, vuoristot, asunnot, bunkkerit, natsit, seuraelämä, propaganda, julkisuuskuva, poliittiset johtajat, poliittinen eliitti, kansallissosialismi, henkilöhistoria, historia, Saksa, Baijeri, Alpit, Hitler, Adolf
E-kirja, 2018
EPUB
14,90 €

Historiallinen tutkimusmatka legendaariseen paikkaan, josta käsin ohjailtiin maailman kohtaloa. Kirja kertoo seikkaperäisesti, millainen oli Hitlerin ja hänen lähipiirinsä ”lomaparatiisi” ja millaista elämää siellä vietettiin.

Hitlerin noustessa valtaan Baijerin Obersalzbergiin rakennettiin vuonna 1933 yksi Adolf Hitlerin residensseistä, loistelias Berghof.

Aiemmin niin rauhallisen alueen idylli oli pian mennyttä, sillä vuosina 1935-1937 Obersalzbergin asukkaat joutuivat lähtemään Kolmannen valtakunnan muiden johtajien lomanviettopaikkojen tieltä. Siitä lähtien alueella saivat liikkua vain tärkeimmät natsijohtajat seurueineen.

Vuonna 1939 kansallissosialistinen puolue rakennutti Hitlerille 50-vuotislahjaksi vielä Kehlsteinhaus-nimisen loma-asunnon, joka tunnetaan myös nimellä Kotkanpesä. Vuoren huipulle rakennettua huvilaa varten jyrkkään vuorenseinämään louhittiin seitsemän kilometriä pitkä tie sekä kilometrimäärin pakotunneleita ja pomminkestävien bunkkerien verkosto. Maan alaisessa labyrintissa oli kaikkea, mitä tarvittiin pitkäaikaistakin oleskelua varten.

Korkean paikan kammosta kärsinyt Hitler kävi lopulta loisteliaassa Kotkanpesässään vain harvoin. Berghofissa hän sen sijaan vietti aikaa niin usein kuin se vain oli mahdollista.

Huhtikuussa 1945 liittoutuneet pommittivat Obersalzbergia raivoisasti. Suurin osa rakennuksista tuhoutui. Ainoa tuholta säästynyt oli Hitlerin Kotkanpesä.


Suosittelemme myös: