Helsingin sisäpihat kertovat — Kaupunkihistoriaa ja nykypäivää pihan puolelta

Tikka, Katja; Lappalainen, Leea; Järvinen, Anu; Järvinen, Anu
Nimeke: Helsingin sisäpihat kertovat — Kaupunkihistoriaa ja nykypäivää pihan puolelta
Tekijät: Tikka, Katja (Kirjoittaja)
Lappalainen, Leea (Kirjoittaja)
Järvinen, Anu (Kirjoittaja)
Järvinen, Anu (Valokuvaaja)
Tuotetunnus: 9789523121911
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 30,00 € (27,27 € alv 0 %)


Kustantaja: Minerva
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 166
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Historia
Muut tietokirjat
Kirjastoluokka: 92.833 Pääkaupunkiseutu
Kansalliskirjaston asiasanat: kaupunkihistoria, kulttuurihistoria, pihat, sisäpihat, korttelit, yhteisöllisyys, kaupunkisuunnittelu, kaupunkirakentaminen, asuinalueet, kaupunginosat, kaupunkikeskustat, puutarhakaupungit, kulttuurihistorialliset rakennukset, historia, Helsinki
Kirja esittelee kiehtovia helsinkiläisiä sisäpihoja ja niiden historiaa sekä kronologisesti että asuinalueit-tain. Sekä historiallisin että uusin valokuvin kuvitettu kirja on elävä kurkistus kaupunkilaisten arkeen ennen ja nyt.

Teos johtaa lukijan rautaporttien ja julkisivujen taakse, erilaisiin tunnelmiin ja menneiden vuosikymmenten tapahtumiin mm. ydinkeskustassa, Töölössä, Kalliossa ja Puu-Käpylässä.

Helsingin kantakaupungin sisäpihat kätkevät muuriensa taakse erilaisia maailmoja, joita ohikulkijat eivät aina huomaa. Pihat eivät ole pelkästään läpikulkupaikkoja, vaan niillä on eletty monimuotoista ja värikästä elämää läpi vuosikymmenten. Pihan puolelta katsottuna kaupungin näkee uusin silmin.

Alun perin sisäpihat rakennettiin niin, että sinne mahtuivat niin puuceet, kanalat kuin keittiöpuutarhatkin. Vuosien mittaan pihoilla on ollut monia käyttötarkoituksia aina autoistumisen ajan asfalttipihoihin ja viherrakentamisen ajan kaupunkikeitaisiin asti.
Pihapiirit ovat luoneet yhteisöjä, mutta myös saaneet todistaa yhteisöllisyyden katoamista. Sisäpihojen historia kertoo sosiaalisten rakenteiden ja kaupunkielämän muutoksesta, miniatyyrikoossa koko nuoren kansakunnan historiasta.


Suosittelemme myös: