YLI 30 € TILAUKSILLE ILMAINEN TOIMITUS

Euroopan esiäidit — 43 000 vuotta nykyihmisen historiaa

Bojs, Karin
Nimeke: Euroopan esiäidit — 43 000 vuotta nykyihmisen historiaa
Alkuteos: Europas mödrar
Tekijät: Bojs, Karin (Kirjoittaja)
Louhivuori, Jänis (Kääntäjä)
Hirvisaari, Jatta (Kannen tekijä)
Tuotetunnus: 9789523758841
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 17.10.2023 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 17.10.2023
Hinta: 26,00 € (23,64 € alv 0 %)

Alkuteos: Europas mödrar
Kustantaja: Minerva
Painos: 1. painos, 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 270
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Historia
Kirjastoluokka: 56.411 Biologinen antropologia
E-kirja, 2023
EPUB
14,90 €

Äänikirja, 2023
MP3
16,90 €

Mistä tulemme, keitä olemme ja mitä voimme oppia menneisyydestämme?

August-palkittu tietokirjailija Karin Bojs herättää esihistoriamme eloon mestarillisesti. Uudet tutkimusmetodit ovat paljastaneet paljon sellaista, mikä saa meidät kyseenalaistamaan aiemmat käsitykset kaukaisten esiäitiemme elämästä ja roolista eurooppalaisten yhteiskuntien muodostumisessa.

Uusimpaan DNA-tutkimukseen nojaten Karin Bojs etsii vastauksia kysymyksiin, jotka ovat nykyaikana relevantimpia ja kiinnostavampia kuin koskaan: Olivatko miehet ja naiset tasa-arvoisempia esihistoriallisessa Euroopassa kuin nykyisin? Mikä oli naisten rooli kansojen muuttoliikkeissä ja kulttuurien sekä yhteiskuntien muodostumisessa? Mitä todisteita on siitä, että patriarkaatti ei ole ihmiskunnan alkuperäinen - saati luonnon sanelema - asiaintila? Ja milloin siitä tuli vallitseva yhteiskuntajärjestelmä?

Omaan vangitsevaan tyyliinsä Karin Bojs yhdistää vankan tutkimustiedon viihdyttäviin tapahtumakuvauksiin vieden lukijan huikealle matkalle esiäitiemme historiaan ja eurooppalaisen ihmisen kehitysvaiheisiin.

” Kiehtova lukuelämys täynnä oivalluksen hetkiä.” - Dagens Nyheter

Karin Bojs on yksi Ruotsin tunnetuimpia ja tunnustetuimpia tiedetoimittajia ja tietokirjailijoita. Hän työskenteli vuosia Dagens Nyheter -sanomalehden tiedetoimituksen toimituspäällikkönä. Karin Bojs on Tukholman yliopiston kunniatohtori, ja hän on saanut kirjoituksistaan lukuisia palkintoja. Karin Bojsin edellinen teos Homo europaeus - Eurooppalaisen ihmisen pitkä historia sai Ruotsin arvostetuimman kirjallisuuden alan tunnustuksen, August-palkinnon, vuoden 2015 parhaana tietokirjana. Siitä tuli myös kansainvälinen menestys ja se käännettiin 16 kielelle.


Suosittelemme myös: