Etelä-Suomen retkeilyopas 1 — Luontokohteita pääkaupunkiseudulta länteen

Hentman, Raija
Nimeke: Etelä-Suomen retkeilyopas 1 — Luontokohteita pääkaupunkiseudulta länteen
Tekijät: Hentman, Raija (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524928526
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 15,00 € 12,00 € (10,91 € alv 0 %)


Kustantaja: Minerva
Painos: 5. painos, 2020
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 256
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Luonto ja eläimet
Harrastekirjat
Kirjastoluokka: 79.4 Retkeily. Ulkoilu
YSO asiasanat: retkeilyalueet, luontopolut, retkeilyreitit, ulkoilureitit, luontokohteet, kulttuurikohteet, ulkoilualueet, pääkaupunkiseutu (Suomi), retkeily
Kun karttaan piirtää Helsingin Tuomiokirkolta kaaren, joka ulottuu linnuntietä noin 100 kilometrin etäisyydelle, sen sisään jää maaseudun, taajamien ja kaupunkien palapeli tiuhaan asuttua Etelä-Suomea.

Rakennettua ympäristöä enemmän löytyy kuitenkin luontoa: talousmetsiä, peltomaisemia, merta, uhkeita lehtoja, jokia, järviä, soita, aarnimetsiä, jylhiä kallioalueita, jääkauden jälkiä ja luonnon kätkemiä kulttuurijäänteitä. Kaaren sisällä on viisi kansallispuistoa ja lukemattomia luonnonsuojelu-, virkistys-, retkeily- ja ulkoilualueita.

Kirjassa esitellään retkeilyreittejä, joilla voi samoilla päiväkausia, luontopolkuja, joilla viivähtää tunnin tai pidempään, historiaan johdattavia muinaispolkuja ja reittejä, joista ilahtuvat erityisesti lapset.

Alueella on myös paljon vesistöjä, joihin voi tutustua soutaen tai meloen tai matkata yhdysaluksien kyydissä. Talvella pitkät latureitit houkuttavat hiihtoretkille.

Kohdeselostusten lisäksi kirja antaa tiivistettyä tietoa valituista kasveista, eläimistä, geologisista kohteista, historiallisista paikoista ym.

Selkeät kartat takaavat, että kohteet löytyvät ja upea kuvitus kutsuu tutustumaan paikkoihin.


Suosittelemme myös: