YLI 30 € TILAUKSILLE ILMAINEN TOIMITUS

Elinvoimaa puista — Terveyttä mielelle ja keholle

Piippo, Sinikka
Nimeke: Elinvoimaa puista — Terveyttä mielelle ja keholle
Tekijät: Piippo, Sinikka (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523124165
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 25,00 € (22,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Minerva
Painos: 2. painos, 2018
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 287
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Terveys ja kauneus
Luonto ja eläimet
Kirjastoluokka: 59.34 Ravinto-oppi. Ruokavaliot
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: puut (kasvit), keräilytuotteet, keräily, säilöntä, ravinto, luonnonlääkkeet, terveysvaikutukset, terveys, hyvinvointi
E-kirja, 2017
EPUB
14,90 €

Ainutlaatuinen tietokirja siitä, miten ja miksi puut parantavat fyysistä ja psyykkistä terveyttämme.
Teoksessa päivitetään viimeinen tutkimustieto puiden terveyshyödyistä ruokana, rohtona ja lääkkeenä.
Esimerkiksi männyt ja kuuset tunnetaan pihkan, tervan, haihtuvien öljyjen ja petun lähteenä, katajat marjoistaan, koivut ksylitolin ja mahlan lähteenä ja pihlajanmarjat hyytelönä, mutta terveellistä ja hyödyllistä löytyy myös lehmuksista, lepistä, jalavista, pajuista, tuomista, haavoista, vaahteroista ja monesta muusta.

Puiden tärkeyttä hyvinvoinnille on alettu ymmärtää ja sitä tutkitaan jo monessa maassa, mutta aiheesta ei ole aiemmin tehty kattavaa tietoteosta. Sinikka Piippo kartoittaa kirjassaan seikkaperäisesti, mitä puiden eri osien vaikuttavista aineista ja käyttömahdollisuuksista tiedetään tähän mennessä.

Kirjassa esitellään 25 Suomessa luonnonvaraisena tai viljeltynä kasvavaa puulajia, joiden lehtiä, silmuja, kukkia, marjoja, hedelmiä, puuainesta ja niistä saatavia aineita käytetään lääketieteessä, aromaterapiassa, homeopatiassa, kansanlääkinnässä, luontaislääkinnässä, ravintona, juomina ja kosmetiikassa. Kirja kertoo myös metsän ja puiden terapeuttisesta vaikutuksesta ihmisen henkiseen hyvinvointiin ja mielenterveyteen.

FT Sinikka Piippo on Helsingin yliopiston kasvitieteen professori. Hän on kirjoittanut satoja tieteel-lisiä ja populaareja artikkeleita ja julkaisuja. Aikaisempaa tuotantoa ovat mm. kirjat Suomalaiset marjat, Elinvoimaa mausteista, Puhdasta ravintoa, Mielen ruokaa sekä Villivihannekset.


Suosittelemme myös: