Charles Dickens — Toivon keväät, epätoivon talvet : Omaelämäkerta

Dickens, Charles
Nimeke: Charles Dickens — Toivon keväät, epätoivon talvet : Omaelämäkerta
Tekijät: Dickens, Charles (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523750258
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Ei saatavilla
Ilmestymispäivä: 15.5.2020
Hinta: 18,78 € (17,07 € alv 0 %)

Kustantaja: Minerva
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: E-kirjat
Elämänkerrat ja muistelmat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
Charles Dickensin omaääninen elämäkerta on kevään kirjallinen merkkitapaus. Sen ilmestyessä kirjailijan kuolemasta on kulunut 150 vuotta.

Dickens aloitti muistelmiensa kirjoittamisen jo 1840-luvulla, mutta jätti teoksen kesken, kun lapsuuden kokemusten kertaaminen oli liian tuskallista. Dickens kuitenkin kirjasi elämäänsä ja ajatuksiaan mm. kirjeissään, joita hän kirjoitti päivittäin useita. Derwin Hopen käytössä on ollut peräti 15 000 kirjeen kokoelma.
Dickensin perikunnan suosiollisella avustuksella tutkija Derwin Hope vietti yli kymmenen vuotta penkoen yksityiskokoelmia, arkistoja ja museoita kootakseen ja editoidakseen kirjailijan kirjeet, puheet ja muut kirjoitukset täksi ainutlaatuiseksi omaelämäkerraksi. Teos kertoo Dickensin elämän kirjailijan omin sanoin ensimmäisessä persoonassa.

Dickens kirjoittaa mm. ajastaan tehtaan lapsityöläisenä, vierailuistaan perheensä luona vankilassa, Amerikan-matkoista, orjuuden vastaisista protesteistaan, ankarasta työskentelyrytmistään, rakastumisestaan 18-vuotiaaseen näyttelijättäreen Nelly Ternaniin ja sitä seuranneesta avioliittonsa kariutumisesta.
Kirja kertoo myös monista tosielämän tapahtumista, jotka inspiroivat Dickensin kuuluisia romaaneja.

Viktoriaanisen kauden suurimman romaanikirjailijan muistelmat avaavat lukijalle uuden perspektiivin hänen kirjalliseen tuotantoonsa ja siihen nerokkaan satiiriseen ja yhteiskuntakriittiseen tyyliin, joka on tehnyt hänen teoksistaan maailmankirjallisuuden klassikkoja


Suosittelemme myös: