Auschwitzin apteekkari — Victor Capesius, Mengelen proviisori

Posner, Patricia; Jääskeläinen, Niko
Nimeke: Auschwitzin apteekkari — Victor Capesius, Mengelen proviisori
Alkuteos: The Pharmacist of Auschwitz. The Untold Story.
Tekijät: Posner, Patricia (Kirjoittaja)
Jääskeläinen, Niko (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523129979
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Ei saatavilla
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)

Alkuteos: The Pharmacist of Auschwitz. The Untold Story.
Kustantaja: Minerva
Painos: 8. painos, 2021
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 315
Tuoteryhmät: Pokkarit
Kirjastoluokka: T99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: proviisorit, lääketieteelliset kokeet, ihmiskokeet, lääkkeet, testaus, keskitysleirit, yhteistyö, natsit, kemianteollisuus, joukkotuho, holokausti, oikeudenkäynti, sotarikokset, sotarikolliset, toinen maailmansota, kolmas valtakunta, historia
Ladattava äänikirja , 2020
MP3
7,95 €

E-kirja , 2019
EPUB
5,95 €

Romanialainen Capesius oli 35-vuotias Bayerin lääketehtaan myyntiedustaja, kun hän vuonna 1943 liittyi natsien SS-järjestöön. Pian tämän jälkeen hänet nimitettiin Auschwitzin kuolemanleirin pääapteekkariksi. Capesiuksesta tuli Mengelen läheinen ystävä ja työtoveri.

Toimessaan Capesius sekoitteli järkyttävissä ihmiskokeissa käytettyjä lääkecocktaileja, kontrolloi kaasukammioissa käytettyjen myrkkykaasujen varastoja ja osallistui murhattaviksi lähetettävien juutalaisten valintaan.
Kirja osoittaa, miten syvälle epäinhimillisyyteen tavallinen mies voi vajota. Samalla se tarjoaa häkellyttävän näkymän suuryritysten ja natsien väliseen bisnekseen. Bayerin emoyhtiö, Saksan suurin kemianteollisuusyhtymä I. G. Farben, toimitti lääkeaineet Auschwitziin, testasi lääkkeitä vangeilla ja rakensi työleirin, jossa vangit raatoivat itsensä kuoliaiksi.

Osin aiemmin salaisiksi julistettuihin asiakirjoihin perustuva teos on tärkeä luku holokaustia ja sen toteuttajia käsittelevää dokumentaatiota.


Suosittelemme myös: