Äiti ei jätä

Kaulio, Pia; Uotila, Merja
Nimeke: Äiti ei jätä
Tekijät: Kaulio, Pia (Kirjoittaja)
Uotila, Merja (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524922913
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 27,00 € (24,55 € alv 0 %)


Kustantaja: Minerva
Painos: 1. painos, 2009
Kieli: suomi
Sivumäärä: 191
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Elämäntaito
Parisuhde ja perhe
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
Kansalliskirjaston asiasanat: äitiys, äidit, perheet, lapset, mielenterveyshäiriöt, persoonallisuushäiriöt, päihdeongelmat, jaksaminen, vastuu, syyllisyydentunne, pelko, uupumus, vanhempi-lapsisuhde, vertaistuki, sosiaaliset ongelmat
Äidin vahvuus on ikuinen tabu. Entä jos lapsi ei kasva isoksi ja itsenäiseksi vaan on vielä aikuisenakin arvaamaton? Entä jos hän ei sopeudu yhteiskunnan sääntöihin? Mikä saa voimattoman äidin jaksamaan, kun aikuinen lapsi vaatii jatkuvasti huomiota ja tukea?

Lapsen järkkynyt mieli, riippuvuudet, persoonallisuuden häiriöt, rikollisuus, elämän nurjan puolen ihannointi... Kuinka äiti suojaa itseään, kun yhteiskunnan syyttävä sormi osoittaa kohti lapsuuden olosuhteita ja kasvatusta?

Kirja valottaa äidin tuntemuksia vaikeissa tilanteissa. Omista ajatuksista ei aina voi puhua, eikä niitä ehkä halua tunnustaa edes itselle. Pelko, riittämättömyys, salailu, häpeä ja syyllisyys koskettavat koko perhettä. Rakkaus, yhteyden kokemukset ja hauras toivo valaisevat arkea väläyksittäin. Kirjassa äidin ja lapsenkin mielenliikkeiden ongelmakohtia kuvataan ymmärrettävästi ja kiihkottomasti. Kirja tarjoaa runsaasti tositarinoita ja vertaistukea kaikille äideille ja kasvattajille.


Suosittelemme myös: