YLI 30 € TILAUKSILLE ILMAINEN TOIMITUS

Hitler, Stalin ja Suomi — Isänmaa totalitarismin puristuksessa 1935-1944

Seppinen, Jukka
Nimeke: Hitler, Stalin ja Suomi — Isänmaa totalitarismin puristuksessa 1935-1944
Tekijät: Seppinen, Jukka (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524929752
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 26.6.2015
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Minerva
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 456
Tuoteryhmät: E-kirjat
Tietokirjat
Historia
ALE sähkökirjat
Kirjastoluokka: 92 SUOMEN HISTORIA
Avainsanat: 1930-luku, 1939-1944, Neuvostoliitto, Saksa, Suomi, jatkosota, kansainvälinen politiikka, kansainväliset suhteet, poliittinen historia, sota-aika, sotahistoria, suurvaltapolitiikka, talvisota, toinen maailmansota, totalitarismi, ulkopolitiikka
Neuvostopropagandasta ja suomettumisesta puhdistettu tutkimus Suomen lähihistoriasta.

Itsenäinen, länsimainen Suomi pyrki löytämään arvojensa mukaisen tien 1930- ja 40-luvulla kahden laajenemishaluisen totalitaarisen suurvallan puristuksessa. Hitlerillä ja Stalinilla oli valtapyrkimyksensä, jotka koskettivat vahvasti myös Suomea. Kumpikin diktaattoreista oli tappavine ideologeineen vastenmielinen ilmestys Suomen kansan valtaenemmistölle.

Kirjassa selvitetään Suomen poliittisen aseman kehitystä ensin Stalinin ja sitten Hitlerin näkökulmista. Miten ne vaikuttivat Suomeen? Mitkä olivat Stalinin perimmäiset tavoitteet Suomessa? Miten Suomen länsimainen ihmisoikeusjärjestelmä suhtautui stalinistien ja natsien noudattamaan politiikkaan? Suomi oli tuhon partaalla ja hengenvaarassa. Miten siitä selvittiin?

Seppinen suhtautuu kriittisesti Neuvostoliiton aikana Suomessa vakiintuneisiin historian näkemyksiin ja tulkintoihin. Hän möyhentää niitä itsenäisesti ja säälittä laajoihin alkuperäisaineistoihin nojautuen.


Suosittelemme myös: