YLI 30 € TILAUKSILLE ILMAINEN TOIMITUS

Nokia - Kairamon myrskyisä vuosikymmen

Helkkula, Vesa
Nimeke: Nokia - Kairamon myrskyisä vuosikymmen
Tekijät: Helkkula, Vesa (Kirjoittaja)
Hirvisaari, Jatta (Kannen tekijä)
Tuotetunnus: 9789523757486
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 9.3.2023
Hinta: 27,00 € (24,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Minerva
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 308
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Muut tietokirjat
Uutuudet
Kirjastoluokka: 36.09 Taloushistoria
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: pääjohtajat, yritysjohtajat, johtaminen, strateginen johtaminen, strateginen suunnittelu, liiketoiminta, yritystoiminta, monialayritykset, teollisuusyritykset, elektroniikkateollisuus, tietoliikennetekniikka, yritysstrategiat, liiketoimintaympäristö, muutos, historia
Äänikirja, 2023
MP3
16,90 €

E-kirja, 2023
EPUB
14,90 €

Näköalapaikka Nokian kohtalonvuosiin

Kari Kairamon johtajakaudella Nokiassa työskennellyt Vesa Helkkula tarjoaa uuden aikalaisnäkökulman yhtiön kiivaan kansainvälistymisen kauteen. Teoksessaan hän kertoo syistä, jotka saivat Nokian lähes polvilleen ja johtivat henkilökohtaisiin tragedioihin.

Nokialle 1980-luku oli nopean kasvun ja muutoksen vuosikymmen. Kari Kairamon visiota kansainvälisesti toimivasta elektroniikkayhtiöstä toteutettiin muun muassa mittavin yritysostoin. Miksi Kairamon visio irtaantui reaalimaailman mahdollisuuksista ja johti mittaviin epäonnistumisiin?

Yksi merkittävä tekijä oli valtataistelu, jopa vallanhimo. Eräät keskeiset johtajat edistivät henkilökohtaisia ambitioitaan ja tekivät ratkaisuja, jotka riskeerasivat Nokian tulevaisuuden. Kairamon luoma johdon organisointi antoi tilaa toimille, joissa yhtiön ja yksittäisen johtajan etu eivät välttämättä kohdanneet. Kirja tuo esille myös sen miten vajavainen oli hallintoneuvostossa istuneiden jäsenten ja pankinjohtajien ymmärrys Nokian elektroniikan nopeasti kehittyvien ydinalueiden markkinoista. Lopulta Nokia ajautui tilanteeseen, josta ei ollut muuta ulospääsyä kuin liiketoiminnan täydellinen remontti.

Helkkula analysoi ansiokkaasti Nokian tapahtumia osana 1980-luvun teollisuuden ja rahoitusmarkkinoiden murrosta.

Vesa Helkkula toimi seitsemän vuotta Nokian eri tehtävissä kansainvälisissä vientiprojekteissa, johdon strategiaosastolla ja Nokia Matkapuhelimien yrityssuunnittelujohtajana. Vuosina 1987 ja 1988 hän toimi Nokian pääkonttorin strategiaosastolla silloisen pääjohtajan Kari Kairamon esikunnassa yrityssuunnittelupäällikkönä. Nokian jälkeen hän on toiminut lähes 30 vuotta eri kansainvälisesti toimivien tietoliikenne-, elektroniikka- ja ohjelmistopalveluyritysten toimitusjohtajana.


Suosittelemme myös: