Valaat — Valtamerten vaeltajat

Cajander, Riku
Nimeke: Valaat — Valtamerten vaeltajat
Tekijät: Cajander, Riku (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523753112
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 15.10.2021 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 15.10.2021
Hinta: 26,00 € (23,64 € alv 0 %)


Kustantaja: Minerva
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Luonto ja eläimet
Kirjastoluokka: 58.11 Nisäkkäät
Tervetuloa tutustumaan merten älykköihin

Kirja esittelee kaikki suuret hetulavalaat (14 lajia) kuten sinivalaan ja ryhävalaan. Lisäksi kirjassa esitellään noin 20 Pohjois-Atlantilla esiintyvää hammasvalasta, esimerkiksi kaskelotti, delfiini, pyöriäinen ja miekkavalas.

Lajiesittelyjen yhteydessä on QR-koodein toteutettuja ääninäytteitä, muun muassa ryhävalaalta, miekkavalaalta, sinivalaalta ja delfiiniltä.

Kirja kertoo, mitä uusin tutkimus on tuonut esille valaiden elämästä, niiden älykkyydestä, sosiaalisuudesta, kielestä, vaelluksista ja elinolosuhteiden muutoksista.

Valaat ovat ominaisuuksiltaan ehdottomasti merten valtiaita. Esimerkiksi viestintäkyvyiltään ne ovat eläinmaailmassa aivan omassa luokassaan.

Vaikka suurimittainen valaanpyynti on saatu lähes loppumaan, vaikuttavat valaiden elämään monet muut uhkat. Ilmastonmuutos sekä merien saastuminen ja roskaantuminen haittaavat lukuisien valaslajien elämää ja muuttavat niiden vaelluksia ja käyttäytymistä.

Merten jättiläiset ovat aina kiehtoneet ihmisiä, ja valasturismin suosio kasvaa koko ajan. Cajander kertoo kirjassaan Pohjois-Atlantin valasmatkailukohteista ja antaa käytännön tietoja valasretkiä varten.


Suosittelemme myös: