Agatha Christie — Arvoituksellinen elämä

Baylac, Marie-Helene; Niemelä, Noora
Nimeke: Agatha Christie — Arvoituksellinen elämä
Alkuteos: Agatha Christie. Les mystères d'une vie
Tekijät: Baylac, Marie-Helene (Kirjoittaja)
Niemelä, Noora (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523750234
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 15.2.2020
Hinta: 14,90 € (13,55 € alv 0 %)

Alkuteos: Agatha Christie. Les mystères d'une vie
Kustantaja: Minerva
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: E-kirjat
Elämänkerrat ja muistelmat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
Ladattava äänikirja , 2020
MP3
16,90 €

Kovakantinen kirja , 2020
Suojapaperi
26,00 €

Pehmeäkantinen kirja , 2021

9,90 €

Tuore kattava elämäkerta osoittaa, että Agatha Christien elämä oli yhtä vaiheikasta ja jännittävää kuin hänen kuuluisilla henkilöhahmoillaan neiti Marplella ja Hercule Poirotilla. Rikosten kuningatar oli seikkailija, joka ei piitannut sovinnaisuudesta, vaikka muuten oli elämänasenteiltaan varsin ”viktoriaaninen”.
Alkuperäiset ranskalaiset lähteet tuovat uutta tietoa Agatha Christien elämästä.
Agatha syntyi Millerien perheen kolmantena lapsena vuonna 1890. Perheen taloudellisten vaikeuksien takia hän ei saanut lainkaan muodollista koulutusta. Ensimmäisen rikostarinansa hän kuitenkin kirjoitti jo pikkutyttönä, ja hänestä tuli lopulta William Shakespearen jälkeen kaikkien aikojen myydyin kirjailija.

Ensimmäisen maailmansodan sytyttyä vuonna 1914 Agatha ryhtyi työskentelemään sairaanhoitajana. Sairaalan apteekissa hän oppi myös paljon myrkyistä, joilla tulisi olemaan merkittävä osa monissa hänen romaaneissaan.
Joulukuussa 1914 24-vuotias Agatha Miller meni naimisiin Kuninkaallisten ilmavoimien upseerin Archibald Christien kanssa. Avioliiton hajoaminen toisen naisen takia vuonna 1926 oli Agathalle kova isku. Hän katosi tietymättömiin kymmeneksi päiväksi koko Englannin etsiessä häntä. Sanomalehdet - ja varsinkin keltainen lehdistö - tarttuivat hanakasti aiheeseen ja yksityinen avio-ongelma muodostui valtakunnan ykkösuutiseksi.

Agatha Christien toinen avioliitto häntä 14 vuotta nuoremman arkeologin Max Mallowanin kanssa muutti elämän suunnan. Christie vietti paljon aikaa Irakissa ja Syyriassa osallistuen kaivauksiin ja kirjoittaen samalla suuren määrän salapoliisikirjallisuuden klassikoita.


Suosittelemme myös: