Elvis Presley — Legendan elämä 1935-1977

Connolly, Ray; Saarainen, Jere
Nimeke: Elvis Presley — Legendan elämä 1935-1977
Tekijät: Connolly, Ray (Kirjoittaja)
Saarainen, Jere (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523128248
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Minerva
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 452
Tuoteryhmät: Pokkarit
Tietokirjat
Elämäkerrat ja muistelmat
Kirjastoluokka: T78.993 Populaarimusiikin edustajat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: laulajat, muusikot, popmusiikki, rock and roll, viihdemusiikki, elokuvanäyttelijät
E-kirja, 2017
EPUB
9,90 €

Perusteellinen ja kaunistelematon elämäkerta rock 'n' rollin kuninkaasta.

Kirja julkaistaan 16. elokuuta 2017, kun Elviksen kuolemasta tulee kuluneeksi 40 vuotta.
Teos perustuu keskusteluihin, joita kirjan tekijä on käynyt Elviksen sekä hänen legendaarisen managerinsa, Tom Parkerin kanssa.

Elvis oli ensimmäinen maailmanluokan ”rocktähti”, joka joutui elämään käsittämättömät mittasuhteet saaneessa julkisuudessa. Hänellä näytti olevan kaikkea, mutta vapaa hän ei ollut. Lopulta hän jäi julkisuuden vangiksi ja eristäytyi.

Jättäessään uransa viihdealan manageri ”Eversti” Tom Parkerin käsiin Elvis joutui huomaamaan, ettei hänelle jäänyt sananvaltaa sen paremmin musiikin kuin elokuvaroolien suhteen. Masentunut ja ahdistunut tähti uhkaili usein lopettavansa uransa, mutta velat ja taloudelliset velvoitteet saivat hänet jatkamaan.

Jo armeija-aikoinaan Elvis oli aloittanut piristävien lääkkeiden käytön, jotka sisälsivät amfetamiinia. Viimeisinä vuosinaan hän käytti myös runsaasti erilaisia reseptilääkkeitä, kuten rauhoittavia, kipulääkkeitä ja masennuslääkkeitä.

16.8.1977 maailmalle levisi suru-uutinen. Elvis Presley oli löydetty makaamasta elottomana kotinsa kylpyhuoneen lattialta. Kuningas oli kuollut - mutta hänen perintönsä jäi elämään.

Ray Connolly on lontoolainen toimittaja, kirjailija ja käsikirjoittaja. Hän on uransa aikana haastatellut useita 60- ja 70-luvun pop-ikoneja, kuten Beatlesia ja Elvis Presleytä. Connolly kirjoittaa säännöllisesti Sunday Times, The Times ja The Daily Telegraph -lehtiin.


Suosittelemme myös: