YLI 30 € TILAUKSILLE ILMAINEN TOIMITUS

Nainen ja häpeä

Reenkola, Elina
Nimeke: Nainen ja häpeä
Tekijät: Reenkola, Elina (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523123304
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 7-14 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 4.1.2016
Hinta: 26,00 € (23,64 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: 13414070
Kustantaja: Minerva
Painos: 3. painos, 2023
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 244
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Psykologia
Elämäntaito
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: häpeä, naiset, sukupuoli, tunteet, naiseus, ihanteet, psyykkinen kehitys, seksuaalisuus, insesti, esiintymispelko, miehet
Avainsanat: esiintymispelko, häpeä, ihanteet, insesti, miehet, naiset, naiseus, psykoanalyysi, psyykkinen kehitys, seksuaalisuus, sukupuoli, syvyyspsykologia, tunteet
E-kirja, 2014
EPUB
14,90 €

Opi hyväksymään itsesi.

Elina Reenkola kartoittaa kirjassaan asiantuntevasti häpeän eri ulottuvuuksia, syitä ja ilmenemismuotoja sekä kertoo, miten edetä itsensä hyväksymisen tiellä.

Mistä kumpuaa se häpeä, joka aiheuttaa tuskaa ja vaatii olemaan toisenlainen, jotta tuntisimme kelpaavamme?

Lievänä häpeä on suojeleva voima, edellytys kulttuurin muodostumiselle ja toisten huomioimiselle. Vahva häpeä kuitenkin lamaannuttaa ja tuottaa ihmiselle kärsimystä.

Häpeä herää sisäisenä ristiriitana minän ja ihanteiden välillä. Ihminen kokee, ettei ole hyväksytty ja rakastettu sellaisenaan. Pelko avuttomuuden, vajavaisuuden ja likaisuuden paljastumisesta rajoittaa ja ahdistaa. Aran ja intiimin minuuden paljastaminen on hävettävää.

Häpeän voittamiseksi on tärkeä tutustua omiin vastenmielisiksi koettuihin puoliin ja ottaa tämä "sisäinen sammakko" omakseen. Kun oppii hyväksymään itsensä armollisesti myös heikkona ja vajavaisena, ei tarvitse piiloutua ja kätkeä minuuttaan.

Elina Reenkola on helsinkiläinen psykoanalyytikko, joka on julkaissut mm. teokset Nainen ja viha, Äidin valta ja voima, Nainen ja häpeä, Lumoavan pelottava nainen sekä Kateus. Reenkola on Kansainvälisen psykoanalyyttisen yhdistyksen IPA:n jäsen ja on toiminut IPA/COWAP:in (Committee of Women and Psychoanalysis) Euroopan puheenjohtajana.


Suosittelemme myös: